Kemi

Gennemsnit atommasse

11. december 2011 af Wihi (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. Jeg sidder og kan ikke finde gennemsnit atommassen for grundstoffer bor.

Er der nogle der kan hjælpe, synes det er vildt stressende.... :(

Min opgave lyder sådan: 

Grundstoffer bor består af 20 % 10B og 80 % 11B. Beregn Bors gennemsnitatommasse i unit ud fra disse to isotoper. (hint at du fx har 100 atomer).

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. december 2011 af mathon

                            

                              {Mmiddel} = sum({20,80}*{10,11})/100 = 10,8


Svar #2
11. december 2011 af Wihi (Slettet)

Plusser du tallene i parentserne ? Jeg forstår det ikke rigtigt, vil du ikke være sød og forklare det til mig ? :) 


Brugbart svar (2)

Svar #3
11. december 2011 af mathon

   af 100 B-atomer har du

                                           20 har massen 10 u             80 har massen 11 u
 

   massen af 100 B-atomer
   er
                                                             (20·10 + 80·11) u = 1080 u

   den gennemsnitlige
   atommasse af et B-atom
   er
                                                             M = (1080 u) / 100 = 10,80 u
             


Svar #4
12. december 2011 af Wihi (Slettet)

Det er godt forklaret, tusind tak :D 


Skriv et svar til: Gennemsnit atommasse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.