Matematik

Diffentialregning hilfe part 2

11. december 2011 af Braa (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa igen.

 

Her er nu mit sidste spørgsmål, jeg har lavet opgaven, men er crazy i tvivl om den er forkert på nogen måde, håber i lige vil bruge 20 sekunder på at vurdere den.

Bestem med brug af WordMat ligningen for tangenten med røringspunkt (0, f ( 0 )) til grafen for
funktionen f med forskrift
                                   f ( x) = (x3  – 1)2  + exp(− 6x + 3)

 

og jeg har brugt tangentens ligning: y=f' (x0 )•(x-x0 )+f(x0 )

Men skal funktionen differentieres førtst oder was?

 

Grazias


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. december 2011 af mathon

                        f '(x) = 6x2·(x3-1) - 6·exp(-6x+3)

 

                    ...du skal jo bruge f '(0) i tangentligningen

                        f '(0) = 6·02·(03-1) - 6·exp(-6·0+3)  = 0 - 6·exp(3) = -6e3

                       


Svar #2
11. december 2011 af Braa (Slettet)

Amen jeg var bare alt for forvirret åbenbart.

 

Tusind tak for det både hurtige og brugbare svar.

Mvh Braa


Skriv et svar til: Diffentialregning hilfe part 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.