Matematik

Kan dette skrives på en anden måde?

11. december 2011 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

340.000 * 5kg = 1,700.000 ~ 1 ton 700kg.
                   På nyt papir: 1,7 * 7400 kWh. = 12580 kWh.
                   På genbrugspapir: 1,7 * 3600 kWh. = 6120 kWh.
       
                   Besparelse: 12580 - 6120 = 6460 kWh sparer de.

Kan det her skrives på en anden måde så den er lidt mere forstålig?

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. december 2011 af Thakris (Slettet)

Jeg tror egentlig at det er forståeligt nok, bare skriv lidt mere tekst. lav en kort indledning øverst. så det er klart hvad du taler om. eks: for at beregne hvor meget energi der skal bruges udregner jeg først mængden af papir der skal fremstilles.

...så tror jeg at det er perfekt.


Svar #2
11. december 2011 af annahansen2 (Slettet)

Men problemet er, at jeg ikke helt forstår hvordan den er regnet ud fx

340.000 * 5kg = 1,700.000 ~ 1 ton 700kg. Er 1,700.000 = 1 ton og 700 kg?
På nyt papir: 1,7 * 7400 kWh. = 12580 kWh.
På genbrugspapir: 1,7 * 3600 kWh. = 6120 kWh.
      
Besparelse: 12580 - 6120 = 6460 kWh sparer de.

Kan du forklare mig hvad der er der bliver gjort, kan den forkortes eller forlænges, så den bar bliver en lille smule forstålig?

På forhånd tak


Brugbart svar (2)

Svar #3
11. december 2011 af SuneChr

Hvorfor skriver du ikke opgaven af, som den står, hvorfor denne gætteleg. Men vi forsøger:

 

340 000 enheder råpapirmasse á 5 kg skal forarbejdes til papir.

Forarbejdning af nyt papir kræver et el-forbrug på   7 400 kWh pr. ton  og

forarbejdning af genbrugspapir kræver et el-forbrug på  3 600 kWh pr. ton .

Hvor stor er besparelsen, i kWh, ved at forarbejde genbrugspapir, frem for nyt papir?

 

Dit resultat er rigtigt.

Besparelse pr. ton  =  7 400 - 3 600  kWh = ......................... kWh

Besparelse på  340 000·5 / 1000 ton  =  ..............................  kWh

 

 

 

 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. december 2011 af SuneChr

# 3    Nej, dit resultat skal være 1000 gange så stort.

 

Besparelse pr. ton  =  7 400 - 3 600  kWh                   = ...............................  kWh

Besparelse på  340 000·5·1/1000 ·(7 400 - 3 600) ton   =  ..............................  kWh


Skriv et svar til: Kan dette skrives på en anden måde?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.