Fysik

Hookes lov

11. december 2011 af Ecc0 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SP 

Jeg skal udlede hookes lov. Jeg kan dog ikke finde en hjemme side eller ligende hvor det bliver gjort. Er der nogen der kan henvise til en, så ville det være fantastisk?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2011 af peter lind

Den kan ikke udledes. Det er en erfaring at sådan opfører fjedre sig.


Svar #2
11. december 2011 af Ecc0 (Slettet)

Okay, så jeg kan ikke gøre andet en at betragte en fjeder, for der efter at beskrive krafterne osv?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2011 af peter lind

ja


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. december 2011 af mathon

    Et legeme, der udfører en harmonisk svingning, er påvirket af en resulterende kraft,
    som opfylder Hookes lov og omvendt.

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. december 2011 af mathon

 

          x = A·sin(ωt+φ)             differentieres to gange med hensyn til t

         dx/dt = ω·A·cos(ωt+φ)

         d2x/dt2 = -ω2·A·sin(ωt+φ) = -ω2·x

         m·a = -(m·ω2)·x

         F = -k·x


Svar #6
14. december 2011 af Ecc0 (Slettet)

Hej jeg har nu sat og kigget på din fremgangs måde og er har besluttet at bruge den. Dog skal jeg jo agumentere for at stedfunktionen til et lod i en fjeder er givet ved x = A·sin(ωt+φ). Hvordan kunne dette gøres?  

Og desuden ville jeg høre om denne redegørelse også gælder for fjederen selv om den ikke er i bevægelse?


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. december 2011 af mathon

egentlig
                       x = c1·cos(ωt) + c2·sin(ωt)    som kan omskrives til       √(c12+c22)·sin(ωt+φ) = A·sin(ωt+φ)

 

 

 

 

 


Svar #8
14. december 2011 af Ecc0 (Slettet)

Ja det er den fuldstændige løsning til differentialligningen y´´=a*y hvor a<0. Men har vi indtil videre ikke kun vist at et legeme som udføre en harmonisk svingning vil have den resulterende kraft:

m·a = -(m·ω2)·x

Jeg har jo ikke vist at en fjeder udføre en harmonisk svingning. Det er så mit spørgmål, hvordan man argumentere at et lod i en fjeder udføre en harmonisk bevægelse. Jeg kunne selffølgelig bare tegne grafen for x til tiden t, og vise at den ligninger en sinus, men jeg tror ikke dette er godt nok.    


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. december 2011 af placebo321 (Slettet)

Er det SRP?


Svar #10
14. december 2011 af Ecc0 (Slettet)

#9 Ja hvorfor?


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. december 2011 af placebo321 (Slettet)

Skal du kun behandle det udæmpede tilfælde i din SRP?


Skriv et svar til: Hookes lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.