Matematik

Bestem en ligning for tangenten

11. december 2011 af stxstuderende1013 (Slettet)

En funktion f er bestemt ved

f(x) =1/4x3 - x2 - x + 4.

Det skæringspunkt mellem grafen f og førsteaksen, der har den mindste førstekoordinat, kaldes A.

 

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet A.

 

Citat Andersen11: "Løs først ligningen f(x0) = 0 . For den mindste rod bestemmes ligningen for tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x0 , f(x0)) ved

y = f'(x0) · (x - x0) + f(x0) ,

hvor man kan benytte, at f(x0) = 0 ."

 

Så når jeg får 3 x værdier i form af: -2, 4 og 2 så skal jeg bruge -2.

Derefter differentiere jeg f(x). f'(x) = 3/4x2 - 2x - 1

Sætter jeg det så bare ind i formlen skrevet over?

y= 3/4x2 - 2x - 1 * (x+2) + 1/4x3 - x2 - x + 4.

Eller skal jeg sætte -2 som var min mindste x værdi ind i f'(-2) og det samme med f(-2)? Altså erstatte x0 med -2


Brugbart svar (2)

Svar #1
11. december 2011 af Isomorphician

...erstatte x0 med -2


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det drejer sig om en fortsættelse af denne tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1116350


Skriv et svar til: Bestem en ligning for tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.