Matematik

ligning

11. december 2011 af hejhej456 (Slettet)

Hvad menes der når der står 

f(x) = 25

løs ligningen


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2011 af volcom1

Denne ligning kan ikke løses mere end den er gjort her. Man løser jo en liningn ved at bestemme den ubekendte, den ubekendte her er f(x) som er isoleret og dermed ikke ubekendt mere


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. december 2011 af SuneChr

f(x) er billedet af x ved en afbildning af en mængde ind i en anden mængde, ved forskriften f .

Denne forskrift kan være:  f(x)  =  x2

Hvis nu f(x) = 25  så har vi:  x2  =  25  og dermed  x  =  - 5  ∨  x  =  5


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2011 af volcom1

Ja men det holder ikke at gætte på at f(x)=x^2. 

Et lige så godt gæt vil være at f(x)= ax+b eller b*a^x. 

Så længe du kun har oplysnignen f(x)=25 kan du ikke sige noget som helst om ligningen der ligger bag


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.