Matematik

Matematik

11. december 2011 af Eksamen12 (Slettet)

Hvordan beregner jeg denne opgave.

1,71 til %

3/5 til %

Jeg har en til opgave!

Prisen på en æske chokolade stiger fra 40 kr. til 60 kr.

Stigningen i kroner er

Stigningen i procent er


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2011 af PeterValberg

% ProCent (fra latinsk) betyder jo netop "per. hundrede"...

1,71 = 1,71·100% = 171%

3/5 = (3·20)/(5·100) = 60/100 = 60%

40 kr til 60 kr giver nødvendigvis en stigning på 20 kr.....

dermed er den procentvise stigning 20/40·100% = 50%

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. december 2011 af preity (Slettet)

du ganger det med 100% så får du 171%

du regner 3/5 ud på lommeregnen og ganger med 100%

stigningen i kroner er 20kr

stigningen i procent er 20/60*100%


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2011 af preity (Slettet)

det er da forkert Peter, stigningen i % kan ikke være 50%. Det kan man se på tallene.


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. december 2011 af PeterValberg

#3 tænk lige over den igen ....

hvis noget stiger fra 40 kr. til 60 kr. .. er stigningen så netop ikke 50% (20 kr) af det oprindelige ????

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
11. december 2011 af Eksamen12 (Slettet)

Hvad hvis det var 0,66 procent

0,04 procent

-Tak for hjealpen


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. december 2011 af preity (Slettet)

det er da ikk 50% fra det oprindelige for så skulle det have stiget til 80kr.


Svar #7
11. december 2011 af Eksamen12 (Slettet)

Der står fra 40-60 kr i stigning.


Brugbart svar (1)

Svar #8
11. december 2011 af PeterValberg

#6 det mener du ikke alvorligt, vel?

hvis det oprindelige er 40 kr. (hvilket det er i dette tilfælde), så vil en stigning fra 40 kr til 80 kr svare
til en fordobling af prisen, - altså en forøgelse af prisen på 100%

Af den grund må en prisstigning på 20 kr. i forhold til en oprindelig pris på 40 kr. nødvendigvis
være 20/40·100% = 50%

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. december 2011 af preity (Slettet)

nåh på den måde...


Brugbart svar (0)

Svar #10
11. december 2011 af PeterValberg

Ja, men jeg vil da gerne sige, at procentregning godt kan være meget drilsk :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #11
11. december 2011 af Eksamen12 (Slettet)

Har også et andet problem.
Hvad og hvordan gør jeg
I en trekant er Vinkel A 35 Grader og vinkel B 28 Grader.
Vinkel C er
Trekanten er

stumpvinklet

Retvinklet

spidsvinklet


Brugbart svar (0)

Svar #12
11. december 2011 af PeterValberg

vinkel C = 180 - (vinkel A + vinkel B) = 180 - (35 + 28) = 180 - 63 = 117o
altså mere end 90o og dermed stumpvinklet

sorry, at det varede lidt længe før jeg svarede, men jeg blev lige optaget af noget andet :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #13
12. december 2011 af Eksamen12 (Slettet)

Helt iorden og tak for informationen


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.