Matematik

2 gradsligning hjælp

13. december 2011 af supermads7000 (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg har den har 2.gradsligning og jeg er skal finde t men jeg kan ikke finde ud af det

 0 = 2*(cos(t)^2-1)-4*cos(t)

 

er der nogen der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2011 af mathon

sæt
                       x = cos(t)

                       -1 ≤ x ≤ 1

                       0 = 2·(x2 - 1) - 4x

                       2·x2 - 2 - 4x = 0

                       x2 - 2x - 1 = 0    og   -1 ≤ x ≤ 1

...........

  hint:
            cos(t) = cos(2π - t)

            cos er en periodisk funktion med perioden 2π

 


Skriv et svar til: 2 gradsligning hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.