Matematik

Gyldne snit - det reciprokke forhold

14. december 2011 af Verner8000 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej...

Jeg sidder og er gået helt kold i en udregning. Jeg har vedlagt udregningen på et dokument.

Er der nogle som kan fortælle mig hvad der sker for hvert led og give en forklaring. 

 

På forhånd tak....

Vedhæftet fil: reciprokke.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Der er tale om at udregne

1 / ( (1+√5)/2) = 2 / (1+√5)

Man forlænger brøken med (1 - √5) og reducerer.


Svar #2
14. december 2011 af Verner8000 (Slettet)

Jamen hvorfor gør man det? Jeg er sku lidt på vildmark, med de forskellige led, der kommert efter hinanden...


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man forlænger på den måde for at få kvadratrødderne i tælleren alene. Derved bliver koefficienterne til alle led med √5 pæne rationale tal, der kan lægges sammen på sædvanalig vis.


Svar #4
14. december 2011 af Verner8000 (Slettet)

Er stadig ikke lige helt med, men tak for at du ville se på det :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. december 2011 af placebo321 (Slettet)

Du forlænger med

1-√5

for at kunne bruge kvadratsætningen

(a-b)*(a+b) = a2-b2

hvor der i dit tælde gælder at

(a-b) = (1-√5)

Resten er simpel brøkregning. Jeg synes dog godt du kan springe udregningen ved 7. lighedstegn over og gå direkte til 8.


Skriv et svar til: Gyldne snit - det reciprokke forhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.