Matematik

Beregning af frekvens???

14. december 2011 af piple (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej jeg har løst en opgave men er ikke 100% på at den er rigtig. Håber i kan hjælpe!

Eleverne i en klasse kastede to terninger 500 gange. De undersøgte, hvor mange gange de to terninger viste samme antal øjne, f.eks. 4 og 4. Resultatet af undersøgelsen blev. Samme antal øjne: 72. Forskellige antal øjne: 428. Angiv frekvensen (den relative hyppighed) for samme antal øjne ved kast af to terninger, idet du anvender resultatet af undersøgelsen.

Jeg sagde:

500 (kast) / 72 (af samme antal øjne) = 6,94 [afrundet til 7]

Tak på forhånd :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2011 af Hiphopopotomus (Slettet)

f = observationernes hyppighed / Obs antal

f=72/500

 

(gang med 100, hvis du vil)


Svar #2
14. december 2011 af piple (Slettet)

Så det er ikke ved hvert 7. kast men ved hvert 14.?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. december 2011 af Hiphopopotomus (Slettet)

Sådan ville jeg ikke sige. 

Tallet du får, angiver i procent hvor ofte 2 ens terningeflader har ramt. Frekvensen opgives i statestik i %


Svar #4
14. december 2011 af piple (Slettet)

men kan man sige 500/72= hvert 7. kast?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. december 2011 af Hiphopopotomus (Slettet)

Ja det kan man godt


Skriv et svar til: Beregning af frekvens???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.