Matematik

eksponential funktion

14. december 2011 af Heradua (Slettet) - Niveau: C-niveau

I perioden 1988-1999 steg medlemstallet i Danmark Cykle Union med god tilnærmelse med 12.4% om året. I 1988 var DCUs medlemstal 5389.

Kommenter modellen, når det oplyses, at DCUs medlemstal i 2006 var 19046? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Der er tale om en eksponentiel vækstmodel. Opstil modellens forskrift med udgangspunkt i 1988, beregn modellens værdi svarende til året 2006, og sammenlign så med det faktiske tal.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. december 2011 af Dontblame (Slettet)

Eksponentiel vækst:

y = b*a^x

og

Kn=K0*(1+r)^n

 

Her er b=5384

og a=1,124

så udregn nu y = 5384 * 1.124^x

beregn nu værdien svarende til år 2006

y=5384*1,124^18

 

 


Skriv et svar til: eksponential funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.