Matematik

Hjælp til én opgave!! Haster !

14. december 2011 af Marianne271 (Slettet)

Et rektangel er 10 m længere end det er bredt. Hvis man afkorter længden med 5 m og øger bredden med 6 m, får man en rektangel hvis areal er 70 m2 større end det oprindelige areal. Hvor langt og bredt er det oprindelige rektangel?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2011 af lunkente (Slettet)

Hvis x er bredden, og y er længden:

y=x+10            (1)

Det nye rektangel:

Vi lægger kun 5 til bredden

(x+5)(x+6)=70

Isolér x og indsæt i (1), så skulle den være der ;)


Svar #2
14. december 2011 af Marianne271 (Slettet)

Hvad??.. Det forstår jeg ikke :P


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#1

Ligningen er ikke korrekt. Arealet af det ændrede rektangel er ikke 70, men 70 større end det oprindelige areal:

(x+5)(x+6) = x(x+10) + 70

Ligningen reduceres derfor til en simpel lineær ligning i x.


Svar #4
14. december 2011 af Marianne271 (Slettet)

Jeg er virkelig dårlig til det med ligninger... Kan man ikke lave opgaven på en anden måde ? :p


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man er nødt til at udtrykke oplysningerne i opgaven i matematisk sprog, og det er sket i ligningen i #3, hvor x er bredden af det oprindelige rektangel. Tilbage er der blot at gange ud og reducere.


Skriv et svar til: Hjælp til én opgave!! Haster !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.