Matematik

Skæringspunkt i x-aksen

14. december 2011 af MariaDahl (Slettet)

jeg har lige regnet linjen ligning til at være:

P (3,4) og a = -2
y = ax + b
y - 4 = -2(x - 3)
y = -2x + 10

Hvis y = -2x + 10, hvordan finder jeg så dens skæringspunkt med x-aksen??

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2011 af Anxyous (Slettet)

Sæt y = 0 og løs ligningen for x.


Svar #2
14. december 2011 af MariaDahl (Slettet)

y = -2x + 10
0 = -2x + 10
0-10 = -2x
((-10)/(-2)) = x


Skriv et svar til: Skæringspunkt i x-aksen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.