Matematik

hjælp til opgave om vektorrum

14. december 2011 af Mathematica (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Se den vedhæftede opgave. Jeg ved ikke helt, hvordan jeg skal vise, det der står. Mit bud er at vise, at man kan skrive sin^2(x) og cos^2(x) som linearkombinationer af vores sæt, men jeg er ikke sikker. Kan nogen hinte mig i den rigtige retning? 

Vedhæftet fil: opgave.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
14. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Se hjælpen i denne tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1121550

man skal her vise, at sin2(x) og cos2(x) kan skrives som kombinationer af sin(nx) og cos(nx) , n = 0, 1, 2.

Benyt, at

1 = cos2(x) + sin2(x)  og cos(2x) = cos2(x) - sin2(x) .

Løs ligningssystemet i cos2(x) og sin2(x) :

2cos2(x) = 1 + cos(2x)

2sin2(x) = 1 - cos(2x)


Skriv et svar til: hjælp til opgave om vektorrum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.