Matematik

Logistisk ligning - omskrivning: hjæælp!

15. december 2011 af sofieangelie (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen! Jeg har forsøgt uendelig mange gange, men er gået i stå undervejs hele tiden. Jeg skal omskrive denne funktion: X'(t)=r(1-X/K)*X(t) til en funktion af form af den logistiske ligning: y'=ay(M-y).

Er der nogen, som kan gennemskue det??  :)

Det skal siges, at  X'(t) beskriver en kræftsvulsts størrelse til et tidspunkt t, r er vækstraten og K den maksimale størrelse af kræftsvulsten. 

(Jeg håber jeg er den eneste der ikke kan finde ud af det!!)


Svar #1
15. december 2011 af sofieangelie (Slettet)


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. december 2011 af mathon

 

                     x ' = (r/K)·x·(K-x)                        

hvor
         a = r/K      M = K      y = x


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. december 2011 af mathon

 

                        x(t) = K/(1+C·e-r·t)

 

(Jeg håber, jeg er den eneste, der ikke kan finde ud af det!!        Man har oplevet MANGE andre)


Svar #4
16. december 2011 af sofieangelie (Slettet)

Mange tusind tak!  (Ja, det har man vel - men så det jo godt at nogle kan finde ud af det ;) ) 


Skriv et svar til: Logistisk ligning - omskrivning: hjæælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.