Matematik

eksponentiel udvikling (haster)

15. december 2011 af Okayyyy - Niveau: B-niveau

Følgende model beskriver indbyggertallet f(t) for en bestemt by

f(t) = 25117 * ek * t

k er en positivt konstant og t er antal år efter 1995

a) bestemme k = 0,012355

b) indbyggertallet i byen i 2010 = 30231,1

c) inbyggertallet vil være over 32000 i år = om ca. 19 år altså år  2015

Og jeg kan ikke finde ud af denne her opgave

d) med hvilken hastighed vokser indbyggertallet i 2010`?

Håber I kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2011 af aaaaaz (Slettet)

Væksthastigheden findes ved at finde differentialkvotienten i punktet (kun t behøver at være kendt og t er her 15 da 2010 er 15 år efter 1995)! Dvs du finder  f'(t)  og sætter t=15. Dit svar er f'(15)


Skriv et svar til: eksponentiel udvikling (haster)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.