Matematik

spg. til årsprøven i matematik?

11. juni 2005 af millen (Slettet)
hej!!

Skal til årsprøve i mat 1.g her på tirsdag og vi har fået spgørgsmålene udleveret, men er lidt i tvivl om hvordan jeg skal gribe et af dem ad (hvis jeg skulle være så uheldig at trække det). Det lyder således: Redegør for inverse og sammensatte funktioner?? men vi har overhovedet ikke gennemgået nogle beviser og har fået at vide, det var beviserne, som man altid skulle starte med...

Hilsen Camilla

Svar #1
11. juni 2005 af millen (Slettet)

slet ingen der har et forslag til, hvordan man kan/bør besvare ovenstående spørgsmål??

Ville være rigtig rart, hvis der var nogen, der bare ville prøve at komme med et bud?? Er selv fuldkommen på bar bund...

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. juni 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Hmm ... hvad angår inverse funktioner, så kan du jo sige, at grafen for en funktion og grafen for den inverse funktion er spejlinger af hinanden i linjen med lignignen y(x)=x. Du kan også sige, at

f(f^(-1)(x)) = f^(-1)(f(x)) = x

for en injektiv funktion, f. Med hensyn til sammensatte funktioner, så er jeg lidt på bar bund, for ved jo ikke hvor meget I har haft om det.

Svar #3
11. juni 2005 af millen (Slettet)

mange tak for svaret :)

vi har haft en del om de sammensatte funktioner, men det har kun været i form af taleksempler, hvor vi har fundet regneforskrifterne og sådan, men kan umuligt snakke om det i halvdelen af de ca. tyve minutter?? Findes der slet ikke nogen beviser omkring emnet, som man kan fremlægge...?

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. juni 2005 af frodo (Slettet)

det eneste du skal sige om sammensatte funktioner, vil jeg tro (på 1.g niveau) at du blot skal definere det:

f "o" g (x)= f(g(x))

og den inverse funktions forskrift finde ved at isolere x i forskriften for y som funktion af x

Svar #5
11. juni 2005 af millen (Slettet)

okay takker :) troede bare at der måtte være noget mere, når vi nu havde fået stillet et spg. som kun omhandlede det.

Men i hvert fald mange tak for hjælpen til jer begge :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. juni 2005 af frodo (Slettet)

er der ikke mere i spørgsmålet?

Svar #7
12. juni 2005 af millen (Slettet)

der står nogle tal-eksempler og sådan, men syntes bare det virkede underligt, at jeg ikke kunne finde noget bevis fra bogen, som rigtig passede ind i spørgsmålet :) troede at der til hver eneste spgørgsmål var et bestemt bevis, man lige kunne fyre af...

Skriv et svar til: spg. til årsprøven i matematik?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.