Matematik

Differentiering

16. december 2011 af J0 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle dejlige mennesker. 
Jeg ville høre om jeg kunne få lidt hjælp, nærmere respons på mine løsninger. Jeg er ikke 100% om at er rigtigt, og vil jo helst ikke aflevere noget som er helt væk.

Jeg skal differentiere ligningen som hedder f(x) = 2x(^2)+4 

dvs. at jeg skal finde f'(x) .. Jeg har selv fået den til 2*2x(^2-1) .. Men kan man ikke også bruge reglen omkring en 2 gradligning uden en 3. konstant, evt. bare sige at den er 0? 

så den bliver 2*2x+4.. 

 

 

PÅ forhånd tak :-)) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2011 af nielsenHTX

f '(x)=2*2x2-1  =du skal lige reducere den lidt

der er kun en konstant i et 2.gradspolynimium som her er 4...


Svar #2
16. december 2011 af J0 (Slettet)

Kan jeg så skrive 4x? som svar til f'(x) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2011 af nielsenHTX

#2 ja f '(x)=4x


Svar #4
16. december 2011 af J0 (Slettet)

Tak skal du have .. :) 


Skriv et svar til: Differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.