Matematik

Opgave

17. december 2011 af w23 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej kan slet ikke få en sammenhæng ud af denne opgave, den lyder således:

I en prøve fik eleverne i 9.b gennemsnittet 8. så opdager man at de to elever, der havde fået 13,havde snydt. De to elevers karakterer skulle nu ikke tælles med. Så var genemsnittet sunket til 7. Hvor mange elever deltog?

NB:antal elever i prøven:

x-første sum af karakter:?

-anden sum af karakter:?

-forskellen på de to summer:2*3


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. december 2011 af SuneChr

Kald summen af alle karakterer for s, antallet af elever for n.

Så har vi:

s / n  =  8

(s - 2·13) / (n - 2)  =  7

Løs disse to ligninger, og find n.

Svaret er derfor  (n - 2)   da to elever blev diskvalificeret.


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. december 2011 af mette48 (Slettet)

antal elever kaldes x

sum af karakterer for alle elever = sum af karakterer for de elever der ikke havde snydt + sum af karakterer for de der havde snydt.

sum af karakteret     x*8=(x-2)*7+2*13

find x

 


Svar #3
17. december 2011 af w23 (Slettet)

Tusind tak!!Men jeg skal da egentlig ikke bruge x*8 til noget??#2
 

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. december 2011 af mette48 (Slettet)

Uden x*8 på den ene side af lighedstegnet, har du ingen ligning som du kan løse.


Svar #5
18. december 2011 af w23 (Slettet)

Nårr ok....


Skriv et svar til: Opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.