Matematik

Tal over tid.

18. december 2011 af Sylien (Slettet)

y= y_1 -1

Jeg vil gerne fortælle at dette sker, en gang hver t. Så mit y punkt for -1 hver t. 
Jeg forstår mig ikke på at benytte t i matematik, så hvis der er nogen der kan hjælpe mig med at forklare det, ville jeg blive meget glad :P

Dette er til mit SRO projekt. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2011 af SuneChr

Du bliver nødt til at omformulere spørgsmålet, eller problemet. Ingen har forstået det, tror jeg.

Venlig hilsen

SECC


Svar #2
18. december 2011 af Sylien (Slettet)

Jeg har at gøre med brikkerne i spillet Tetris. Alle disse brikker har et oprindelsespunkt som jeg kalder y_1. Disse brikker falder med -1 kvadrat pr t. Denne tid falder pr level. Jeg vil gerne have hjælp til at forklare at y_1 bliver minuset med 1 hver gang der er gået t. Og gerne forklare at denne funktion gentager sig indtil at de y_1 ikke længere er større end bundpunktet, som er -19. 

har indtil videre formuleret det som følger: 

Tyngdekraften i Tetris er en lille algoritme som nok lyder sådan y=y_1-brik y-1 ·t Med y_1 oprindelses punkt. Dog skal y_1-brik y>-20-vektor, for ellers fortsætter vores figur ud gennem bunden af spillepladen.
En anden ting man skal tage højde for, er, at hvis den rammer en anden blok, så skal den vide det. Derfor var vi vores vektor inden i funktionen. Vores vektor i dette tilfælde er summen af all de andre brikker y- vektorer som ligger under den brik vi bevæger.  Så hvis vores y_1= -9 og den samlede y-vektor for de andre brikker under er -10, så står der at y_1>-20--10 = y_1>-10. Så kan vi godt sige y=-9-1, for så bliver vores nye y kun -10. Nu rammer den så vores bund, så vi kan ikke sige næste mulighed hvilket er y=-10-1, fordi så overstiger y_1vores -10.
Da den allerede er et sted, så tager man bare blokkens origin point, som nu får fjernet 1 på y værdien hvert t, og fjerner 1, for at rykke brikken et kvadrat ned. Hvad t er, falder per level man stiger og dette kan ses på figur 5.


Svar #3
18. december 2011 af Sylien (Slettet)

Jeg vil gerne vide om jeg bare kan sige at det er denne algoritme * t.


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det er nok enklere at lade y1 være en funktion af en heltallig variabel i i stedet for en kontinuert reel variabel t:

y1(i) = y0 -i , i ∈ {0,1,2,...n}


Svar #5
18. december 2011 af Sylien (Slettet)

Hvad er i? O.o Jeg har lidt vanskeligt ved at forstå din formel der...


Skriv et svar til: Tal over tid.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.