Debat

Hvilke af disse idéer har udviklingspotentiale?

19. december 2011 af KrisserRisser (Slettet)

1. Sund fastfood skal indføres i supermarkederne og gøres billigere end de usunde fødevarer.

2. En meget omfattende test i folkeskolen skal sammen med en måneds virksomhedspraktik afgøre, hvilken branche man som vaklende elev bør vælge i forhold til ens evner.

3. Investere en masse penge i kinesisk valuta, som er kraftigt undervurderet for tiden, hvorefter det sælges, når de er blevet meget mere værd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. december 2011 af emul0c

1. Hvem skulle tjene penge på det - og hvilken type fastfood er der tale om?

2. Virksomhedspraktik i folkeskolen kan næppe spore folk ind på hvad de gerne vil - specielt da meget f.eks. kontorarbejde ikke ville kunne give et tilstrækkeligt billede af hvad selve jobbet er. Sætter du en folkeskole-elev ind i en bank eller advokatkontor vil personen ikke rigtig kunne lave så meget andet end at kopiere papirer - knap så relevant for selve jobbet.

3. Her siger du jo implicit at de frie markedskræfter tager fejl og ikke er effektivt og modsiger det meste økonomiske teori. Valutamarkedet er et af de absolut mest effektive markeder af de likvide markeder - hvorfor jeg ikke kan forestille mig at dit udsagn er korrekt. Der er folk/investeringsselskaber/banker som ofre millioner og atter millioner på at finde ud af hvilke valutaer som er undervurderet eller lægger på et forkert niveau for derefter at investere i det. Så hvis det var så simpelt som blot at købe kinesisk valuta, så ville alle have gjort det nu, hvorfor prisen på det så ikke burde være sat forkert.


Svar #2
19. december 2011 af KrisserRisser (Slettet)

Nej, de idéer var ikke særlig gode.


Brugbart svar (2)

Svar #3
19. december 2011 af WarrenBuffet (Slettet)

Dårlig, dårligere og dårligst.


Brugbart svar (1)

Svar #4
19. december 2011 af Walras

#1 Kina har fastkurspolitik (±0,3%). De er ofte beskyldt af USA for, at de har bundet deres Renminbi Yuan op på dollaren, for det betyder, at den nominelle kurs ikke kan appreciere i forhold til dollaren og dermed mindske kinesisk konkurrenceevne (øge amerikansk konkurrenceevne).

Det gør det dog selvfølgelig ikke nemmere at køre arbitrage! I øvrigt er det ofte den modsatte vej, der spekuleres, dvs der optages lån i en valuta, hvor en snarlig devaluering (eller depreciering) kan forekomme. I Kinas eksempel må man vel nærmest forvente det modsatte, hvis fastkursen bliver brudt.


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. december 2011 af NejTilSvampe

enig med #3 

 


Svar #6
27. december 2011 af KrisserRisser (Slettet)

#5

Kunne man få nogle begrundelser?


Brugbart svar (1)

Svar #7
27. december 2011 af emul0c

#6

Se nummer 1 og nummer 4.


Skriv et svar til: Hvilke af disse idéer har udviklingspotentiale?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.