Matematik
SRP hjælp til separation af variable
Kan nogen hjælpe mig med at løse differentialligningen
dy/dx = y * (x+1) som går gennem punktet (2,1)
Jeg har prøvet i lang tid nu, men sidder pænt meget fast! Jeg kan ikke finde ud af om det vil være rigtigt, at gange x + 1 ud af parentesen, da resultatet derefter vil blive noget mærkeligt noget, hvis man trækker y over på dy/dx's side..?
Jeg har desperat brug for hjælp, da vi desværre ikke rigtigt har haft om dette på klassen endnu! Tak hvis nogen kan :)
Svar #1
19. december 2011 af nielsenHTX
ved separation af variable skal alt som har med y at gøre på den ene side og alt med x på den anden side
dy/dx er det samme som (d/dx)y(x) som er y' altså
y' = y * (x+1)
y'/y=(x+1) integrere og se hvad du får.
Svar #2
19. december 2011 af mathon
...eller skrevet
dy/dx = y·(x+1)
(1/y)dy = (x+1)dx som integreret på begge sider
giver
∫ (1/y)dy = ∫ (x+1)dx
Svar #3
19. december 2011 af ISP (Slettet)
Tak skal i have, det hjalp!! :D Gider I Ikke også lige tjekke, at det jeg nu har regnet mig frem til passer, måske? :D
Jeg uploader/vedhæfter lige et dokument, det jeg får skrevet her giver ingen mening! :)
Svar #4
19. december 2011 af nielsenHTX
jeg vil isolerer y helt.
y=e^(½x(x+2)+k1)
y= k2*e^(½x(x+2)
og så indsætte betingelsen
men det er korrekt det du har gjort(og måske nemmere her)
Svar #5
19. december 2011 af ISP (Slettet)
Så den er rigtig nok? :D :D
1000 tak til jer begge! I har rettet min srp(eller i hvert fald en del af den, haha)
Skriv et svar til: SRP hjælp til separation af variable
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
