Fysik

Joules lov.

20. december 2011 af MrEr (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude.

Jeg er igang med en rapport om Joules lov, og er løbet ind i mur, kan ikke rigtig komme videre.

Ved ikke hvordan jeg skal formulere dette, så spørg endelig ind til det!
Jeg aner ikke hvordan jeg skal bevise Joules lov, i min diskussion? 

 

Forsøget gik ud på at putte et termometer ned i et glas vand, og varme vandet op. Dette gentog vi 3 gange med forskellige styrke, først med 1 ampere, så med 2, og 3.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. december 2011 af goathunter (Slettet)

Den Joule's lov i vil vise er nok denne (fra wikipedia) Q=I2 * R * t hvor R er resistansen i metaltråden, t er tiden i lod strømmen løbe og Q er varmen der bliver afgivet. Vandets temperaturændring afhænger af hvor meget varme der tilføres via formlen Q=m*c*ΔT. hvor Q er varmen, m er massen af vandet, c er varmekapaciteten per masse, og ΔT er temperatur ændringen. Man ser fra dette at temperatur forøgelsen er proportional med I2 så hvis du plotter ΔT op ad y-aksen og strømmen I2 ad x-aksen skulle du gerne få en ret linje der går igennem (0,0)


Svar #2
20. december 2011 af MrEr (Slettet)

Jeg har E op ad Y aksen og ΔT Hen ad x aksen?

Er det helt ude i hampen? eller?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. december 2011 af Enhver (Slettet)

Joules lov   ΔE/t = P = R*I2

Lav en graf for hver af målingerne med ΔE som funktion af tiden. Så vil hældningskoefficienten være effetken P. Du bruger de tre værdier af P til at lave endnu en graf med P som funktion af I2

Det viser sig så, at P er proportional med I2  og hældningskoefficienten er modstanden R.  Dermed er Joules lov eftervist.


Svar #4
21. december 2011 af MrEr (Slettet)

Jeg sender dig verdens største tak herfra!!!


Skriv et svar til: Joules lov.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.