Matematik

Sandsynligheden for at trække mindst det ene es

20. december 2011 af ceciliebrems (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Der er 6 spillekort. To af kortene er esser. Hvor stor er sandsynligheden for at finde mindst det ene es ved at vende to kort? 

 

lav udregning!


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. december 2011 af hippo746 (Slettet)

Hvis du vender et kort f'ørste gang og det er et es, har du opnået det du ville. Her har du 1/3 del chance for at få succes, da 2 kort ud af 6 er esser. Anden gang du vender kan være 80% chance for at det ikke er et es og 20% chance for det er et es.

Hvis du vender et kort første gang og det ikke er et es, har du nu 5 kort tilbage med 2 esser i. Nu er sandsynligheden 2/5 for at det kort du vender er et es.


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. december 2011 af goathunter (Slettet)

Sandsynligheden for ikke at trække et és når man har vendt to kort er 4/6*3/5=12/30=6/15, og sandsynligheden for at dette ikke sker (dvs. for at man trækker ét eller flere ésser) er 1-6/15=9/15


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. december 2011 af SuneChr

# 2  enig, idet kortene vendes / trækkes samtidig.  Forkort til 3/5

# 1  første kort er kendt umiddelbert før anden trækning. Dette ændrer sandsynligheden.


Svar #4
21. december 2011 af ceciliebrems (Slettet)

det lyder meget rigtigt det i kommer med, men hvis man kigger i facit skal det give 18/30. Men hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. december 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

#4

Forkort 18/30.


Svar #6
21. december 2011 af ceciliebrems (Slettet)

Hvad?

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. december 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Prøv at forkorte 18/30 og se hvad du får.


Svar #8
21. december 2011 af ceciliebrems (Slettet)

Har aldrig rigtig forstået hvordan det er at man forkorter, for vi har aldig rigtig haft så meget om brøker.


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. december 2011 af vrooom (Slettet)

#8 prøv at del med 6


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. december 2011 af goathunter (Slettet)

#8 man må gange eller dividere med det samme tal for oven og for neden i en brøk, og tallet vil stadig være det samme dvs. 18/30=9/15=3/5 er alle rigtige svar, 3/5 er dog det man normalt vil skrive da denne brøk ikke kan forkortes yderligere.


Brugbart svar (1)

Svar #11
21. december 2011 af NejTilSvampe


Svar #12
21. december 2011 af ceciliebrems (Slettet)

# 2  hvad betyder det med 1-6/15=9/15. Forstår ikke det første af det.


Brugbart svar (0)

Svar #13
21. december 2011 af SuneChr

# 12  og  # 2  Der er benyttet komplementærhændelsen til den, som skal findes.

Der kan jo udtrækkes 0 eller 1 eller 2 Es.  Der spørges om mindst 1, som jo er det samme som 1 eller 2 Es.

Den samlede sandsynlighed for at trække 0 eller 1 eller 2 Es er jo den sikre hændelse = 1.

 


Svar #14
22. december 2011 af ceciliebrems (Slettet)

Ja men jeg forstår ikke lige helt hvordan 1-6/15 kan blive 9/15


Brugbart svar (0)

Svar #15
23. december 2011 af nielsenHTX

#14

1 kan skrives som 15/15=1

1-6/15 =(15/15)-6/15=9/15


Skriv et svar til: Sandsynligheden for at trække mindst det ene es

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.