Matematik

Skæringspunkt mellen 2 parabler

22. december 2011 af gherd (Slettet) - Niveau: A-niveau

f(x)=1/4 x^2-8x+110

g(x)=1/4 x^2+x+20

Sådan lyder funktionerne, når jeg sætter dem lig med hinanden, får jeg:

0x^2-9x+90=0

og dette giver d=9

men når jeg sætter den ind i nulpunktsformlen får jeg det til at jeg skal dividet med 0 hvilket jo er umuligt.

Jeg ved at der er en løsning men ved ikke hvor det går galt...

Løsningen er (10;55) men hvordan findet jeg frem til det?

 

Håber på hjælp så hurtigt som muligt :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. december 2011 af Studieguruen (Slettet)

Du finder ikke nogen andengradsligning, men derimod en simpel førstegradsligning.

Du benytter nemlig, at

f(x) = g(x)

(1/4)x- 8x + 110 = (1/4)x2 + x + 20 , eller

-9x +90 = 0 , hvoraf

x = 90 / 9 = 10


Svar #2
22. december 2011 af gherd (Slettet)

Mange tak for hjælpen det er jo mere simplet end jeg lige troede ;)


Skriv et svar til: Skæringspunkt mellen 2 parabler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.