Matematik

Tangentens ligning

25. december 2011 af multo26 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion f givet ved f(x)=-0,25x^2+2x-1.

a) Gør rede for at linjen med ligningen y=2x-1 er tangent til grafen for f.

 

Hvordan gør jeg? Skal jeg differentiere et eller andet?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. december 2011 af mathon

 

                    ...du kender vel tangentligningen

der skal findes en x-værdi xo
for hvilken
                          f '(xo) = 2


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. december 2011 af mathon

                          f '(xo) = -0,5xo + 2 =  2

                                         xo = 0

tangentligning i (0,-1):
                                            y = f '(xo)·(x-xo) + f(xo)

                                            y = 2·(x-0) + (-1)

                                            y = 2x - 1


Svar #3
25. december 2011 af multo26 (Slettet)

Jeg er helt væk. Jeg har fundet noget der hedder tangentens ligning: y=f´(xo)(x-xo)+f(xo). Jeg forstår at f´(xo) er tangentens hældning. Det vil sige at jeg skal finde et tal der differentieret giver to eller hvad? Jeg forstår intet...


Svar #4
25. december 2011 af multo26 (Slettet)


Svar #5
25. december 2011 af multo26 (Slettet)

Min pc laver ballade glem lige mit sidste indlæg...


Skriv et svar til: Tangentens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.