Matematik

Sidder lidt fast.. hjælp!!

27. december 2011 af Amay (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hejsa.. Jeg vil forsøg at forklare mit problem så godt jeg kan.

Jeg sidder lidt fast i en opgave hvor jeg vil forsøge at finde ud af hvor meget watt der er brugt, når jeg ved ved det har kostet i standby forbrug på et år.

jeg ved:

1 kWh koster 1,64kr

1 Wh koster 0,00164kr

Mit musik anlæg har på et år brugt 20 kr i standby forbrug.

20/365= 0,0547 pr dag .

0,0547/24= 0,0022 pr time.

(Skal jeg så her for at finde ud af hvor meget watt der er brugt gøre)

0,0022/0,00164= 1,39. Er det så watt? Eller kWh. eller slet ingen af delene..

 

Håber på i forstår problemet og kan hjælpe mig.. så jeg kan komme videre.

 

amalie


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. december 2011 af mathon

pris = 1,64 kr/kWh

årsforbrug = (20 kr) / (1,64 kr/kWh)  =  12,1951 kWh = 4,39024·107 J

1 år = 3,15569·107 s

effekt
                     Pstandby = E / t  =  (4,39024·107 J) / (3,15569·107 s) ≈ 1,4 W


Svar #2
27. december 2011 af Amay (Slettet)

Tak for svaret.. Nu har jeg ikke rigtigt brugt det med at regne med j og sekunder.

Jeg har bare brugt kWh og Wh.

Nu kan jeg se du får det til 1,4 W.

Det gør jeg jo enlig også i min bereginig. 1,39 =1,4.

Er det så rigtigt det jeg har´gjort eller bare tilfældigt.?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. december 2011 af NejTilSvampe

#2 - du har gjort det korrekt.. men lad vær med at sige højt at 1,39 =1,4 :p det er tydeligvist ikke sandt..


Svar #4
27. december 2011 af Amay (Slettet)

# 3

Jamen hvis min udregning så er rigtig . så får jeg jo 1,39 til sidst. vil det så sige antal watt?  eller kWh.

og man kan da ikke få 1,39 Wh eller kWh for den sags skyld.

Skal jeg så runde ned, så det kun er 1 .


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

I dine egne udregninger regner du jo om til W og timer, så det endelige resultat kommer ud i enheden W , der er en enhed for effekt. Wh og kWh er en enhed for en energimængde.

Der er da ikke noget til hinder for, at et resultat kan være 1,39W .


Skriv et svar til: Sidder lidt fast.. hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.