Matematik

Egenvektor for egenværdi (lambda) = 1 i [[4,3,6][3,4,6][0,0,1]]

29. december 2011 af chrha22 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg "bokser" med en opgave, hvor jeg mistænker at facitlisten er forkert - håber at blive bekræftet i min mistanke.

 

Der er givet en matrix A:

A = [[4,3,6][3,4,6][0,0,1]]

Der spørges efter en egenvektor for egenværdien (lambda) = 1.

 

I facitlisten angives, at resultatet skal være v = (-3, 1, 1).

 

Jeg starter med at beregne (A - (Lambda)I):

(A - I) = [[3,3,6][3,3,6][0,0,0]] ~ [[1,1,2][0,0,0][0,0,0]]

 

Dette tolker jeg som:

x1 = -x2-x3

x2 = x2

x3 = x3

 

Jeg kan ikke få foranstående på formen (-3, 1, 1).

 

Håber på et hint, eller en bekræftelse af at resultatet faktisk er forkert.


Svar #1
29. december 2011 af chrha22 (Slettet)

Ups. Jeg har løst den selv.

 

[[1,1,2][0,0,0][0,0,0]]

 

Skal tolkes som:

x1 = -x2-2x3

x2 = x2

x3 = x3

 

OG så passer pengene :)


Skriv et svar til: Egenvektor for egenværdi (lambda) = 1 i [[4,3,6][3,4,6][0,0,1]]

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.