Matematik
rumfang af omdrejningslegeme
Er der nogen der kan hjælpe med spørsmål 3.
Både med f(x)=√r2- x2 dx og til at vise rumfanget af en torus formel.
Mange tak for hjælpen
Svar #1
29. december 2011 af peter lind
Med det første spørgsmål mener du formentlig at vise hvad stamfunktionen er. Det spørges, der rent faktisk ikke om, så hvis du bare skal besvare opgaven, kan du springe det over. Hvis du vil udregne integralet kan du bruge substitutionen t = sin(x). dt = cos(x)dx. Alternativt kan du differentiere den angivne stamfunktion og dermed vise at det rent faktisk er en stamfunktion.
I den anden del skal du bruge ∫abf(x)dx = F(b)-F(a). Det er bare at gå i gang. Hvis du render ind i vanskeligheder med udregningerne kan du naturligvis vende tilbage.
Svar #2
30. december 2011 af bonzoadam (Slettet)
Jeg er meget i tvivl om hvorfor t=sin(x)
Jeg har forsøgt at regne på nummer to spørgsmål ved at bruge udtrykket i spørgsmål 2 og kombinere med Stamfunktionen. Det bliver dog noget værre rod:-)
Kunne du evt komme med nogle fif til hvordan jeg gør det smartest. jeg har vedlagt mine udregninger.
Svar #3
30. december 2011 af peter lind
Det er nu nummer 3 spørgsmål du udregner. Det første led i anden linje er forkert; men bliver rigtig i den tredje linje, så det er formentlig bare en skrivrfejl. Det er skam ellers godt nok. Det er bare at fortsætte. Det bemærkes lige at r >0 så |r| = r
Svar #4
30. december 2011 af peter lind
Det skulle have været x = sin(t), dx =cos(t)dt. undskyld fejlen.
Svar #5
30. december 2011 af mathon
værktøj
-r∫ r √(r2- x2) dx = (π/2)·r2 x∈[-r;r]
........
evt. detaljer
se
Svar #6
04. januar 2012 af bonzoadam (Slettet)
Godt nytår :-)
Jeg har nu regnet videre på opgaven......men er i tvivl om sidste linje, det der står inden i parantesen. Jeg tænker at det selvfølgelig er π da det er det jeg mangler men jeg er i tvivl????
Svar #7
06. januar 2012 af peter lind
Du kan jo slå invers sinus op på din lommeregner hvis nødvendig; men du kan da også nemmere bruge dit kendskab til sinusfunktionen. Det stemmer med facit. Hvorfor foretager du ikke divisionen med r inde i invers sinus? NB r > 0 så |r| = r
Svar #8
07. januar 2012 af bonzoadam (Slettet)
Problemet er at mit kendskab til sinus kan ligge på et meget lille sted:-( Er der evt et sted jeg kan danne mig et overblik over dette?
Skriv et svar til: rumfang af omdrejningslegeme
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
