Matematik

Matematik

30. december 2011 af 787 (Slettet)

Hej :) jeg skal have hjælp til følgende spørsmåle : 

hvordan kan man skrive som blandet tal Fx 

16/6                             14/4

30/9                              33/6

1/3 af 18                       1/4 af 20                 1/5 af 30 

15 og 7 går op i ?? ( hvordan kan vi finde det )

Differensen mellem 12 og 6 ?? (hvordan kan vi beregne det )

hvordan kan man omsætte disse brøker til decimaltal uden lommerregner ?

3/4            

2/5

3/7

11/16 

Jeg vil gerne have en forklarelse 

tak :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. december 2011 af 123434 (Slettet)

Blandet tal

16/6

du kigger på hvor mange gange 6 går op i 16. Det gør 6 to gang.

Der er 4 i rest

du skriver 2+4/6, du kan forkorte 4/6 til 2/3

Facit:2+2/3

1/3 af 18

1/3*18=18/3=6

 

Et bud: Hvis du skal finde et tal, som 15 og 7 går op i, skal du nok gange dem sammen.

Differencen mellem 12 og 6 skulle gerne være 12-6=6

 

Fra brøk til decimaltal

F.eks 2/5  prøv at gang med 20 i tæller og nævner

20*2/ 20*5=40/100=0,4=40%

Er det uddybet nok? Ellers er du velkommen til at spørge.  

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. december 2011 af Krabasken (Slettet)

16/6:
 

6 går 2 gange op i 16, altså har vi 2 hele
 

2 hele = 2*6 /6 = 12/6
 

rest 16/ - 12/6 = 4/6 =2/3
 

altså 16/6 = 2 + 2/3 = 2 2/3


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. december 2011 af thelight

#1
 

 

hej jeg kom lige til at tænke på noget da jeg læste dit svar igennem.

hvis nu man skal finde et tal som f.eks. 15 og 16 og 17 går op i skal man så også bare gange dem med hinandne alle tre ?  

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. december 2011 af Krabasken (Slettet)

Go' ide!


Brugbart svar (1)

Svar #5
30. december 2011 af 123434 (Slettet)

3#Ja, fordi 15*16*17=4080

4080:15=272

4080:16=255

4080:17=240

Alle tal går op i 4080.


Brugbart svar (1)

Svar #6
30. december 2011 af thelight

ok smart :=) den er da god at huske


Svar #7
30. december 2011 af 787 (Slettet)

Skal man altid  gange dem sammen hvis man skal finde om to tæller gå op i noget '?

 

og skal man også altid minus minus for at finde differencen ?

 

tak 


Brugbart svar (1)

Svar #8
30. december 2011 af Krabasken (Slettet)

Den med at gange de to tal er altid sikker . . .

Diffferens eller difference betyder forskel, og forskellen mellem mellem to tal er jo det ene MINUS det andet - så yes ;-) 


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.