Matematik
Beregn arealet (AD) af D
Hejsa, og godt nytrå :-)
Jeg mangler her at lave spørg 6(i vedhæftet), hvor jeg skal beregne arealet (AD) af D. Ved i hvordan jeg laver denne?
Mvh Micael
Svar #1
01. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)
Beregn dobbeltintegralet i spm 2, og benyt mellemresultatet i spm 5.
A(D) = ∫∫D r dr dθ = 0∫π sin(θ) dθ
Svar #2
01. januar 2012 af Michael28 (Slettet)
Hej Andersen.
Tak for svaet. Ved beregning af dobbeltintegralet fik jeg(vedhæftet)
Jeg sætter altså lige mit resultat ind som vedhæftet. Hver gang jeg skriver det her, bliver det noget værre rod.
Skal jeg putte noget fra spørg 5 ind i mit resultat, eller hvordan?
Mvh Michael
Svar #3
01. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)
#2
Læste du ikke svaret i #1? Dit svar i det vedhæftede passer jo heller ikke ind i svarskemaets muligheder.
A(D) = ∫∫D r dr dθ = 0∫π 0∫√(2sin(θ) r dr dθ
= 0∫π [r2/2]√(2sin(θ)0 dθ
= 0∫π sin(θ) dθ
= [-cos(θ)]π0
= -cos(π) + cos(0)
= -(-1) + 1
= 2
Svar #6
10. januar 2013 af Figes (Slettet)
Dårligt formuleret, prøver igen. Hvordan ved det, at det er sådan, at det hele skal stilles op?
Svar #7
10. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)
#6
Arealelementet i polære koordinater er r dr dθ . Det er givet, at området D er det område af planen, der i polære koordinater er bestemt ved 0 ≤ θ ≤ π , og 0 ≤ r ≤ √(2sin(θ)) . Derfor benyttes de grænser, der er angivet i #3.
Svar #8
10. januar 2013 af Figes (Slettet)
Jeg har bare svært ved at se, hvordan du har set vordan du skulle gøre for Arealet A, jeg kan kun se det for Arealet D
Svar #9
10. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)
#8
Det var jo også arealet af området D, som spørgsmålet drejede sig om. I det viste udklip er der ikke omtalt noget område A.
Skriv et svar til: Beregn arealet (AD) af D
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
