Matematik

Ligninger....

01. januar 2012 af Goldstonee (Slettet) - Niveau: 8. klasse

jeg bruger den nemme metode af ligninger altså at man sætter x'erne/y'erne den ene side og de almindelige tal den anden og regner ud derfra.. Er der nogle der kan vise hvordan man bruger den metode med parenteser..

f.eks. 3 (3x + 1) = -4x - 49


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Gang parentesen på venstre side ud og isoler så leddene med x på den ene side.


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. januar 2012 af Tyrael (Slettet)

Prøv først at gange parentesen ud. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. januar 2012 af nielsenHTX

f.eks. 3 (3x + 1) = -4x - 49

gang parentesen ud  altså 3*3x+3*1

9x + 3 = -4x - 49

lægger 4x til på begge sider

13x + 3 = - 49

trækker 3 fra på begge sider

13x=-52

divider med 13

x=-52/13


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Forhåbentlig fanger trådstarter, at x = -52/13 kan forkortes lidt.


Skriv et svar til: Ligninger....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.