Matematik

Beregn det kritiske punkt

02. januar 2012 af TheEdge4

Hej.

Jeg har en opgave, som jeg ikke aner hvordan jeg skal løse(vedhæftet). Det omhandler kritiske punkter. Opgave 1 har jeg løst, men jeg er gået i stå i opgave 2.

Er der nogen eller en som kan hjælpe mig med den? Gerne forklaret også, så jeg forstår det til en anden gang.

Mvh Mads

Vedhæftet fil: opgave1.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. januar 2012 af mathon

 

               ...beregn først de partielle afledede


Svar #2
02. januar 2012 af TheEdge4

Hej.

Tak for det hurtige svar.

De partielle afledede skulle gerne være opgave 1


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. januar 2012 af peter lind

Jeg er ikke helt klar over hvad der menes med  det kritiske punkt. Mit gæt er at du skal sætte de partielle afledede = 0 og løse de derved fremkomne ligninger. Det er i alt fald det eneste specielle punkt jeg kan se.


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. januar 2012 af mathon

det skrives
                       fx = 4x + 4y

                       fy = 4x - 6y


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. januar 2012 af mathon

 

            ...hvad karakteriserer et kritisk punkt?


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. januar 2012 af mathon

 

             kritiske punkter er punkter med funktionsekstrema

dvs
                 1)  randpunkter

                 2) indre punkter hvor fx = fy = 0 eller punkter hvor fx eller fy ikke eksisterer/er defineret

 


Svar #7
02. januar 2012 af TheEdge4

Hej igen.

tak for svarene. Opgaven hedder :

Betragt funktionen 2x^2+4xy-3y^2

Gennemfør en undersøgelse af kritiske punkter og en bestemmelse af arten af disse ved andenordenskriteriet.

Mener du at jeg skal solve ligningen:

fx = 4x + 4y = 0

og

fy = 4x - 6y = 0

eller?

Mvh Mads


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. januar 2012 af mathon

     der findes ét kritisk  punkt
                                                 (0,0)

     fxx = 4

     fyy = -6

     fxy = fyx = 4


Svar #9
02. januar 2012 af TheEdge4

Damm, jeg kan desvære stadigvæk ikke se hvordan udregningen skal se ud?


Svar #10
02. januar 2012 af TheEdge4

aahhh du differencerer bare, takker :-)

Hvad ville du egentligt sige til hvis opgaven hed at man skulle finde den kritiske værdi af f, ud fra samme oplysninger


Brugbart svar (0)

Svar #11
02. januar 2012 af mathon

ligningssystemet
                

4x + 4y = 0
4x - 6y = 0
                       har løsningen (x,y) = (0,0)


Svar #12
02. januar 2012 af TheEdge4

Der er desværre ingen af dem der er rigtige. Jeg har lige checket på vores intranet. Jeg ved det sidste i opgave 2 ang at finde det kritiske punkt hedder:

(x,y) = (?? , 0)


Svar #13
02. januar 2012 af TheEdge4

hov havde ikke lige set dit sidste svar. Hvordan kom du frem til det?


Svar #14
02. januar 2012 af TheEdge4

ah ok du differencerer

4x + 4y = 0
4x - 6y = 0

= (0,0)

Jeg takker for hjælpen. Vidste du egentligt det med at man skulle finde den kritiske værdi af f, ud fra samme oplysninger


Brugbart svar (0)

Svar #15
02. januar 2012 af mathon

                ...en bestemmelse af arten af disse ved andenordenskriterier:

                               1)  hvis fxx<0 og fxxfyy - f2xy>0 i (0,0), er der lokalt maksimum i (0,0)

                               2)  hvis fxx>0 og fxxfyy - f2xy>0 i (0,0), er der lokalt minimum i (0,0)

                               3)  hvis fxxfyy - f2xy<0 i (0,0), er der saddelpunkt i (0,0)

                               4)  hvis fxxfyy - f2xy = 0 i (0,0), kan intet konkluderes

 

 


Svar #16
02. januar 2012 af TheEdge4

Hej Mathon. Jeg er ikke helt med på hvordan man skulle beregne den kritiske værdi af f, ud fra #15. Jeg kan helt sikkert bruge #15 senere i opgaven, der kommer nemlig et spørgsmål lige præcis om dette :-)


Brugbart svar (0)

Svar #17
02. januar 2012 af mathon

brug svar #8


Svar #18
02. januar 2012 af TheEdge4

Skal man differencerer f:

> diff(2*x^2+4*xy-3*y^2 = 0, x);

                        
> diff(2*x^2+4*xy-3*y^2 = 0, y);

og sætte = 0

eller?


Brugbart svar (0)

Svar #19
02. januar 2012 af peter lind

Det kritiske punkt er fundet tidligere til at være (0, 0). #15 angiver hvordan man kan finde ud af hvilket slags kritisk punkt (0, 0)  er. Der spørges ikke om dette i den del du har angivet i #0, så det er muligt, du kan ignorere det.


Brugbart svar (0)

Svar #20
02. januar 2012 af mathon

@#19

          læs #7
                          "Gennemfør en undersøgelse af kritiske punkter
                           og en bestemmelse af arten af disse ved andenordenskriteriet.
"


Forrige 1 2 Næste

Der er 29 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.