Matematik

geometri og integraler

03. januar 2012 af Colloio (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

jeg ved simpelthen ikke hvordan jeg skal starte med opg. 1) har vedhæftet opgave filen

Vedhæftet fil: Eksopg_januar2011[1].pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
03. januar 2012 af peter lind

Du skal indsætte x=a*cos(θ), y = a*sin(θ) i funktionen og dr = (dx,dy) = (-a*sin(θ), a*cos(θ) ) dθ = (-a*sin(θ)i+a*cos(θ)j )dθ


Svar #2
03. januar 2012 af Colloio (Slettet)

oka kan det passe at det skal regnes sådan ud, hvis man ikke lig kan forstille sig at de to er ortoganle på hinanden, fordi jeg kan slet ikke forstille mig hvordan F ser ud. har vedhæftet file for udregning.

Vedhæftet fil:Skærmbillede001612.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #3
03. januar 2012 af peter lind

Skærmbilledet er blankt.

Til yderligere hjælp (xi+yi)·dr =  -x*a*sin(θ)dθ + y*a*cos(θ)dθ. Resten indeholder kun x2+y2=a2


Svar #4
03. januar 2012 af Colloio (Slettet)

Vedhæftet fil:Skærmbillede001612.jpg

Svar #5
03. januar 2012 af Colloio (Slettet)

måske nu

Vedhæftet fil:Skærmbillede001612.bmp

Svar #6
03. januar 2012 af Colloio (Slettet)

måske nu

Vedhæftet fil:Skærmbillede001.jpg

Svar #7
03. januar 2012 af Colloio (Slettet)

asd

Vedhæftet fil:Skærmbillede001612.jpg

Svar #8
03. januar 2012 af Colloio (Slettet)

amen det var da utroligt! men anyways så det vel ∫ F(r(t))*r'(t) dt hvor α<t<β og dette vil give nul når jeg erstatter x og y med det du sagde, men hvad med grænserne i integralet?, er det lige meget


Brugbart svar (1)

Svar #9
03. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Vektorfunktionen F(x,y) har formen

F(x,y) = f(r)r ,

hvor f(r) er en skalar funktion, der kun afhænger af |r| . Da kurven C er en del af en cirkel med centrum i O og radius a , vil der for alle (x,y) på C gælde, dr er parallel med tangenten til cirklen i punktet (x,y), og dermed at F(x,y)•dr = 0 .


Skriv et svar til: geometri og integraler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.