Kemi

Ladning?

07. januar 2012 af qweqwe (Slettet)

2Cr2O72-

Har den en ladning på 7*(-2)-2 = 12 * 2 = 24?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2012 af exutu (Slettet)

Nej ladningen er -2 (for hver).

Hvis du vil finde oxidationsstadiet er det noget andet. Der siger du: (hvor Ox(X) er lig oxidationsstadiet af X)

2*Ox(Cr)+7*Ox(O)=-2 

2*Ox(Cr)+ 7*-2 = -2

2*Ox(Cr) - 14 = -2

2Ox(Cr) = 12

Ox(Cr) = 6


Svar #2
07. januar 2012 af qweqwe (Slettet)

hm...

Jeg har fundet oxidationstallet til at være 6, men jeg skal afstemme med H+'er, og for at gøre dette skal jeg ha fundet ladningerne på venstre og højre side...

Skriver lige det jeg er kommet frem til

2Cr2O72- + 3CH3CH2OH --> 3CH3COOH + 3Cr3+

men i min facitliste står der, at der skal være 4 foran Cr3+?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. januar 2012 af exutu (Slettet)

Ok lad os tage den fra starten:

Cr2O7 + CH3CH2OH ---> CH3COOH + Cr3+

Cr(6)--> Cr(3)    altså 3 ned. For at gå op skal vi bruge 4 af dem her

C('-1')-->C('3')  altså 4 op. For at få det til at gå op skal vi bruge 3 af dem her:

2Cr2O72- + 3CH3CH2OH --> 3CH3COOH + 4Cr3+

Nu ser vi på ladningen:

højre: -4

Venstre: +12    altså skal vi bruge +16 på venstre side:

16H++2Cr2O72- + 3CH3CH2OH --> 3CH3COOH + 4Cr3+

Så skal H og O også gå op:

H: venstre: 32     Højre: 10

O: venstre: 17      højre: 6

så trækker vi dem fra hinanden:

Forskel: 22 H + 11 O= 11 H2O

16H++2Cr2O72- + 3CH3CH2OH --> 3CH3COOH + 4Cr3++11H2O

 


Svar #4
07. januar 2012 af qweqwe (Slettet)

H: venstre: 34     Højre: 12

O: venstre: 17      højre: 6

:)


Skriv et svar til: Ladning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.