Matematik

Hvordan beskriver man omkredsen af et kvadrat, rekangel

08. januar 2012 af Eksamen12 (Slettet)

Hvordan er det nu man beskriver omkreds af et, 2,5 Bredde og 2,5 Længde , det er 6 m2

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Omkredsen af et kvadrat med siden s er 4·s . Omkredsen er en længde, ikke et areal. Din enhed på omkredsen er ikke korrekt, og talværdien er heller ikke korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. januar 2012 af peter lind

Hvis det er et kvadrat har den 4 sider hver med længden  2,5 m


Svar #3
08. januar 2012 af Eksamen12 (Slettet)

Hvordan er det man gør det, hvad skal jeg gange med ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Prøv at læse svarene i #1 og #2. Dit kvadrat har sidelængden s = 2,5m . Der er fire sider, der alle har den længde. Beregn nu omkredsen.


Svar #5
08. januar 2012 af Eksamen12 (Slettet)

Ok, tak!

Kan i hjælpe mig med en til!

Jeg skal tegne en model af en sten i målestokforholdet.

1:20


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

Så mål den, og divider alle mål med 20


Svar #7
08. januar 2012 af Eksamen12 (Slettet)

Hvad skal jeg dividere med 20?


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. januar 2012 af SuneChr

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1130626#1130771

Kald rektanglets sider for x og y og arealet 6.  Vi får da:  y  =  6 / x

Omkredsen, p, af rektanglet  er    p  =  2·x + 2·y  ⇔  p  =  2·x + (12 / x)  ⇔  p  =  2·(x2 + 6) / x

Dét, du måske/sikkert vil frem til, er, at rektanglet har et endeligt areal, hvis det strækkes, så en af siderne bliver uendelig lang samtidig med, den anden side svinder ind til nul, og herved får en uendelig omkreds, p.


Svar #9
08. januar 2012 af Eksamen12 (Slettet)

Jeg har fundet ud af det , men atk for hjælpen!

Har lige et sidste spørgsmål!

Hvordan tegner jeg så en skitse af, som jeg lægger en ramme med stenene, så de danner et grundtal på ca 6 m2


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

@ # 6

Stenens mål

Du skal tegne stenen 20 gange mindre, end den er -


Svar #11
08. januar 2012 af Eksamen12 (Slettet)

Mener du så, at den nu er f.eks er 30 cm lang og 10 cm bred så skal jeg måle den 20 gange mindre?


Svar #12
08. januar 2012 af Eksamen12 (Slettet)

Jeg har lavet den.

Hvordan laver jeg så den her: Beregn det indvendige areal af rammen ?


Brugbart svar (0)

Svar #13
09. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

Med de mål bliver din tegnede sten så 1,5 cm lang og ½ cm bred  ;-)

Gider du forklare det med rammen forfra - jeg forstår ikke det, du skriver i # 9


Skriv et svar til: Hvordan beskriver man omkredsen af et kvadrat, rekangel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.