Matematik

Matematik spørgsmål

09. januar 2012 af vvcbm (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg har nogle matematik spørgsmål, som jeg ikke kan finde ud af :-) Jeg skal regne dem uden lommeregner..

Appelsiner, 4 kr. pr. styk - skriv en regneforskrift for prisen som funktion af antallet af appelsiner, f(x) = ???

En bil kører 23 km på 15 min, gennemsnitsfarten er 92 km/t. Skriv en regneforskrift fo antallet af km., som funktion af tiden

49 + 7(3-5)+12, denne har jeg fået til 66, men det kan vidst ikke passe?? 

5-(-8+3)+40, denne har jeg fået til 40, men det kan heller ikke være rigtigt??

Hvis man slår med en almindelig terning, hvad er så sandsynligheden for at slå to 3'ere i træk? Hvordan regner jeg denne type opgaver ud??

Had er sandsynligheden for først at slå et antal lige øjne, og dernæst en 3'er? Hvordan regner jeg den ud?


Ved godt at det er mange spørgsmål, og jeg forsøgt selv, mine forsøg er bare desværre helt ude i skoven ;-))))


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2012 af KaptajnDiller (Slettet)

Appelsiner: f(x)=4x , hvor x er antallet af appelsiner og f(x) er prisen i kroner

Km: f(x)= 92x, hvor x er tiden i timer og f(x) er antal km kørt...

49 + 7(3-5)+12 = 47

5-(-8+3)+40=50


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. januar 2012 af KaptajnDiller (Slettet)

to 3'ere i træk: sandsynlighed = 1/6 * 1/6 (fordi der er 6 sider på en terning)

først at slå et antal lige øjne, og dernæst en 3'er: 3/6 * 1/6 (der er 3 forskellige muligheder for lige øjne)


Svar #3
09. januar 2012 af vvcbm (Slettet)

Tak! Vidste ikke at det med forskrifterne var så simpelt, føler mig en anelse dum nu ;-)))

Men med hensyn til ligningerne, hvordan kommer du frem til det? Altså jeg får også dette resultat hvis jeg taster det hele ind på min lommeregner med paratens osv., men ikke i hovedet??


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. januar 2012 af KaptajnDiller (Slettet)

Hehe, sådan er det nogle gange ;)

Her er mellemregninger:

49 + 7(3-5)+12 = 49 + 7(-2)+12 = 49 - 14 + 12 = 47

5-(-8+3)+40 = 5 - (-5) + 50 = 5 + 5 + 40 = 50

regn det inde i paranteserne først og pas med minus minus :)


Svar #5
09. januar 2012 af vvcbm (Slettet)

Ej, du må undskylde at jeg spørger igen, men jeg er virkelig den største idiot til matematik, haha :-)

Men altså hvis vi tager den første ligning, så regner jeg først ud at der vil stå -2 inde i parantesen, og så skriver jeg

49+7-2+12, eller hvad? Hvor kommer de sidste tal fra??


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. januar 2012 af KaptajnDiller (Slettet)

49 + 7(-2)+12

Nej, du skal huske at mellem 7 og parantesen står der ingen tegn, hvilket altid betyder gange.

Så 7(-2) = -14

ligesom 7(2) = 14


Svar #7
09. januar 2012 af vvcbm (Slettet)

Ej, tusind tak!!! Fedt at du gider bruge din tid på det, ha' en rigtig god dag!!


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. januar 2012 af KaptajnDiller (Slettet)

Så lidt. Lige over, du.


Svar #9
09. januar 2012 af vvcbm (Slettet)

Som et sidste spørgsmål, jeg skal til matematikprøve imorgen, så har du nogle ideer til noter jeg kan skrive ned omkring ligninger og evt. funktionsforskrifter? 


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. januar 2012 af Moderatoren

#9

Se dem i din formelsamling


Svar #11
09. januar 2012 af vvcbm (Slettet)

Der står ikke noget om ligninger i min formelsamling :)


Brugbart svar (1)

Svar #12
09. januar 2012 af nielsenHTX

#11 prøv at tjekke det link som Jeppe gav i #10 der står faktisk noget om funktioner i folkeskolen....


Skriv et svar til: Matematik spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.