Matematik

Beregn konstanterne a og b og opskriv ligningen for modellen?

09. januar 2012 af Xiozakacav (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg har problemer med en opgave, og forstår egentligt ikke helt spørgsmålet. Hvad menes der helt præcis med konstanterne? Opgaven lyder som følgende.

Nedenstående figur viser udviklingen i vægten af en gris i perioden 3-10 uger efter fødslen. I en model beskrives denne udvikling ved ligningen  y = ax + b, hvor y er vægten af grisen, målt i kg, og x er antal uger efter fødslen.

c) Beregn konstanterne a og b og opskriv ligningen for modellen...

Har uploadet modellen.

 

Vedhæftet fil: Bilag 1.jpg

Brugbart svar (2)

Svar #1
09. januar 2012 af Musling14 (Slettet)

a beregnes således: y2-y1/x2-x1=a,

altså 35.5-6.5/10-3=a

b kan derefter beregnes:

Du har en x og en y værdi i et af dine punkter. Dem skal du anvende. F.eks. 3 og 6.5

Foreskriften for en ret linje ser således ud: f(x)=ax+b

derfor

6.5=a*3+b, hvor du altså har beregnet din a-værdi. Derefter isolerer du blot b, og vupti så har du svaret.


Svar #2
09. januar 2012 af Xiozakacav (Slettet)

Tusind tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. januar 2012 af Musling14 (Slettet)

Håber det hjalp dig?


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. januar 2013 af harder3600 (Slettet)

jeg sidder med samme opgave og har lige et side spørgsmål ?

så der til sidst så tar du

 

6.5 = a*3+b  (a*3) betyder det a i trejde. eller betyder det a gang 3 ?  


Skriv et svar til: Beregn konstanterne a og b og opskriv ligningen for modellen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.