Matematik

udregning af ligning

10. januar 2012 af prutprut (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

skal bestemme diameteren på en diskokugle der er 6000 cm3, hvor af min formel for rumfanget af en diskokugle lyder sådan:

y=0,52*x3

y= rumfang (cm3)

x= diameter (cm)

Vil så udregne min fomel som en ligning for at få x til at stå alene, men ved ikke hvordan jeg gør det når x er opløftet i tredje?

Håber der er en eller flere der kan hjælpe mig ! :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. januar 2012 af mathon

 

                    x = (y/0,52)1/3


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

x = 3√(y/0,52)


Skriv et svar til: udregning af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.