Fysik

Laplaces lov: Magnetiseringsstrøm

10. januar 2012 af Oezge (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen

Jeg sidder med min SRP, og skriver efterbehandling til mit forsøg. Jeg skal beregne magnetfeltstyrken B ud fra hældningen af min graf. Da jeg lavede forsøgene hjalp min lærer mig med hvordan jeg skulle gribe det an. I forsøget er lederlængden, strømmen gennem den konstant mens magnetiseringsstrømmen varieres. Jeg har Laplaces lov:

F = B * L * I

Min lærer sagde at

B = konstant * I_b

Det betyder at

F = L * I * konstant * I_b

Konstanten er så hældningen på min graf (en (I_b,F)-graf), har regnet på det og får nogle resultater der passer. Men mit problem er at jeg ikke ved hvorfra man ved at

B = konstant * I_b

Det er virkelig frustrerende :( Har prøvet at se formlerne igennem flere gange, jeg håber der er nogen der kan hjælpe mig :l


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2012 af peter lind

Du skriver ikke hvordan du får dit magnetfelt. Det er formentlig en strøm, der sendes gennem en spole. I så fald induceres der et magnetfelt ifølge loven om induktion, så prøv at slå op i din bog under induktion


Svar #2
10. januar 2012 af Oezge (Slettet)

Magnetfeltet opnås ved at sætte strøm gennem to spoler. Har kun en bog hvor der står noget om induktion, men synes ikke rigtig jeg kan finde noget der beskriver hvordan styrken kan bestemmes :S


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. januar 2012 af peter lind

Det hele kan føres tilbage til Ørsteds forsøg, der viste at der blev dannet et magnetfelt når der gik strøm gennem en leder. Det førte så via en række mellemresultater til Maxwells ligninger. Et af disse mellemresultater var Biot og Savarts lov der angav feltet fra et kort strømelement. Denne lov angav et magnetfelt der var proportional med strømstyrken. Den er så brugt til at finde magnetfeltet for flere specielle tilfælde bl. a. fra spoler


Svar #4
10. januar 2012 af Oezge (Slettet)

Okay, tror jeg har fundet ud af det nu. Tak skal du have ;)


Skriv et svar til: Laplaces lov: Magnetiseringsstrøm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.