Matematik

Ligning..

10. januar 2012 af Tina12453

Hej, kan ikke løse denne ligning.. Har prøvet rigtig meget, men ved ikke helt hvad jeg gør forkert..

2 -3x = 2x -2

Jeg ved at svaret skal give 0 ..

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Løsningen til den ligning er ikke x = 0 .

Saml led med x på den ene side og konstante led på den anden side, og isoler x.


Svar #2
10. januar 2012 af Tina12453

Gøre det en forskel hvis jeg bytter om på 2 tal

3x - 2 = 2x -2


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, der har du skiftet fortegn på venstre side, men da du ikke har skiftet fortegn på højre side, er det ikke den samme ligning længere. At skifte fortegn svarer til at gange med -1 . Ganger man en ligning med et tal forskelligt fra 0, skal man gange med det samme tal på begge sider.


Svar #4
10. januar 2012 af Tina12453

Ohh, undskyld har fundet ud af det nu.. :) Tak fordi du gad at bruge tid på det.


Skriv et svar til: Ligning..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.