Matematik

Differentiering

10. januar 2012 af MathildeZ (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej (:

Jeg er i tvivl om hvordan jeg differentierer f(x)=(x-2)^2. Skal jeg se det som en sammensat funktion eller skal jeg sætte potensen ind i parentesen inden jeg differentierer?

Hilsen

Mathilde


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Differentier funktionen som en sammensat funktion.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. januar 2012 af nielsenHTX

Det er en sammensatfunktion, hvis du ikke er så glad for dem kan du udregne  (x-2)^2 og så diff.


Svar #3
10. januar 2012 af MathildeZ (Slettet)

Men hvis jeg skal se den som en sammensat funktion er x differentieret så ikke 1 og 2 differentieret 0 og derefter er 1^2 differentieret 2*1^1?


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du skal først differentiere den ydre funktion, som er x2 :

[ (x-2)2 ]' = 2·(x-2) · (x-2)' = 2·(x-2)·1 = 2·(x-2)


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. januar 2012 af nielsenHTX

#3 nej

(f(g(x)))'=g'(x)*f '(g(x))

her

f= x^2       

g(x)=x-2

 


Svar #6
10. januar 2012 af MathildeZ (Slettet)

Okay, mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.