Matematik

Hjælp til matematik

11. januar 2012 af asdd (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej er der nogen der kan hjæle mig med det her spørgsmål

Bestem værdien af a, når bunden af pokalen skal have en diameter på 6 cm.

 

f(x)= 2sin(0,25x)+ln(0,25x+0,02)+a 

g(x)= -2sin(0,25x)-ln(0,25x+0,02)-a

 

jeg er helt blank og har brug for hjælp tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2012 af SuneChr

f og g er symmetriske mht x-aksen.

Bunden er ligeså symmetrisk og skal ligge fra (0 ; - 3) til (0 ; 3) på y-aksen.

Løs derfor ligningen:    2·sin(0,25·0) + ln(0,25·0 + 0,02) + a  = - 3


Skriv et svar til: Hjælp til matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.