Matematik

Hjælp til matematik!

11. januar 2012 af Eksamen12 (Slettet)

Jeg kan intet forstå denne opgave, som jeg har prøvet at lave. Men kan simpelthen ikke og har prøvet flere gange.

Jeg søger om hjælp til lektien, hvis der er nogle flinke personer herinde, som virkelig godt kunne hjælpe mig.

Det ville jeg være super glad for.

Opgaven lyder sådan her.

En fodboldbane er 108 m lang og 74 m bred. En regnvejrsdag falder der 28 mm regn

a) Hvor mange liter vand har fodboldbanen i alt modtage,hvis der en dag falder14 mm regn ?

Jeg ville være ekstrem glad hvis i hjalp mig (:

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Beregn rumfanget af en kasse, hvis grundfladeareal er fodboldbanens areal, og hvis højde er den angivne regnmængde.

Omregn alle længder til dm .


Svar #2
11. januar 2012 af Eksamen12 (Slettet)

Den forstod jeg ikke ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvis vandet blev stående på fodboldbanen uden at sive væk, ville vandmængden danne en kasse, hvis grundareal er fodboldbanens areal, og hvis højde er den mængde regn, der er faldet, dvs 14mm . Beregn rumfanget af denne kasse og omregn det til Liter.


Svar #4
11. januar 2012 af Eksamen12 (Slettet)

Ved sgu stadig ikke hvor'ån det er, er der noget man skal gange ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

hvor'ån ??

Ved du, hvordan man beregner rumfanget af en kasse?


Svar #6
11. januar 2012 af Eksamen12 (Slettet)

Nej, det kunne jeg ikke huske det er ret længe siden.


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det må da så være passende, at du forsøger at finde det i din bog. Det er noget man bør kunne i søvne.


Svar #8
11. januar 2012 af Eksamen12 (Slettet)

Høre lige her professer, folk er folk og dem kan man ikke lave om på!!

Det ikke alle som kan huske ting. Hvis du ikke kan hjælpe så ''smut'' venligst tak.

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. januar 2012 af chridsdk (Slettet)

#8 Rumfang regnes ved at gøre følgende l*h*b

l: Længden

h: Højden

b: Bredden

Omregn alle mål til dm som Andersen11 så fint forklarer. Resultatet omregnes så til liter.


Brugbart svar (1)

Svar #10
11. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Jeg vil gerne hjælpe, men det kræver en vis minimal indsats fra din side også.


Svar #11
11. januar 2012 af Eksamen12 (Slettet)

Hvordan gør jeg, er virkelig forvirret ligenu.

Skal jeg gange?


Brugbart svar (1)

Svar #12
11. januar 2012 af SuneChr

# 0  a)

Gang kassens tre mål med hinanden, men lav dem først om til dm, da vi så får dm3, som er det samme som liter, i facit.

        10,8 dm·7,4 dm·0,14 dm  =  ......................  dm3  (= liter)  vand på hele fodboldbanen.

Nu kan man jo blive lidt i tvivl, om det er begge regnvejrsdage, der skal lægges til grund.


Brugbart svar (1)

Svar #13
12. januar 2012 af SuneChr

# 12 rettelse.

Skal naturligvis være:      1080 dm·740 dm·0,14 dm  =  ................................. dm


Brugbart svar (0)

Svar #14
12. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#13

Det er samme opgave, som kører i et par andre tråde, hvoraf det fremgår, at det er to forskellige spørgsmål.


Skriv et svar til: Hjælp til matematik!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.