Matematik

Integration

12. januar 2012 af victoria147 (Slettet)

Har fået en emneopgave, og jeg er ikke en ørn til matematik, så kunne meget godt tænke mig lidt hjælp til 2 af opgaverne. På forhånd tak.

 

1)

Givet funktionen
f(x) -x+3 for x<0
f(x) -x^2+4x+3 for x>0

Tegn grafen for f.
Bestem arealet under kurven fra venstregrænsen -8 til højregrænsen 4.

 

2)
Givet funktionen -1/3x^3+x2+15x+19

Tegn grafen for g.
Bestem arealerne som afgrænses
a) af grafen for g, den vandrette tangent igennem grafens lokale minimum og den lodrette linje igennem grafens lokale maksimum
b) af grafen for g, den vandrette tangent igennem grafens lokale maksimum og den lodrette linje igennem grafens lokale minimum
c) af grafen for g, x-aksen og de lodrette linjer som ligger hhv. 4 enheder til højre og til venstre for grafens grafens vendepunkt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2012 af mathon

1)
             du må beregne
                                      -80 (-x+3)dx  + 04 (-x2+4x+3)dx


Svar #2
12. januar 2012 af victoria147 (Slettet)

Ja, og det er der mit problem ligger. Er ikke så god til at regne det ud.


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2012 af mathon

 

                            F1(x) = 0 (-x+3)dx = -(1/2)x2 + 3x

                            F2(x) = 0 (-x2+4x+3)dx = -(1/3)x3 + 2x2 + 3x

............

hvor
          F(x) = ∫0 f(x)dx    betyder stamfunktionen med integrationskonstanten 0


Svar #4
12. januar 2012 af victoria147 (Slettet)

Ja, men hvordan kommer jeg videre derfra til arealet?


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. januar 2012 af mathon

 

  Areal under kurven i intervallet x∈[-8;4]        

                F1(0) - F1(-8)    +    F2(4) - F2(0)

               -(1/2)·02 + 3·0 - (-(1/2)·(-8)2 + 3·(-8))    +    (-(1/3)·43 + 2·42 + 3·4 - (-(1/3)·03 + 2·02 + 3·0))

                                           


Svar #6
12. januar 2012 af victoria147 (Slettet)

F1(x) - F1(x)    +    F2(x) - F2(x)
Er det ikke en fejl?
For det må da give 0 ?

Eller er det stamfunktioner?

 

Men så:
8 + 22,66667 = 30,666667


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. januar 2012 af mathon

bemærk redigeringen


Svar #8
12. januar 2012 af victoria147 (Slettet)

Bemærket.

Men har du selv regnet det ud, og hvis ja, er det så korrekt at arealet bliver 30,66667?


Svar #9
12. januar 2012 af victoria147 (Slettet)

Og er det det bestemte el. ubestemte integral der bliver regnet med?

Det er det bestemte ikke?


Svar #10
12. januar 2012 af victoria147 (Slettet)

Kan du også hjælpe lidt med opgave 2?


Brugbart svar (0)

Svar #11
12. januar 2012 af mathon

2)
           Givet funktionen
                                       g(x) = -(1/3)x3 + x2 + 15x +19

                     begynd med at finde nulpunkterne x1 < x2 < x3 for g(x)
       og
                     få overblik over fortegnet
                     for g(x)
                                   for
                                          x1 < x < x2   og   for   x2< x < x3
                                            

                   


Svar #12
12. januar 2012 af victoria147 (Slettet)

b^2 - 4ac

1^2 - 4*-(1/3)*15 = 21 = 1 el. flere nulpunkter

Får 2 nulpunkter til -0,5970 og 0,9304, men det passer ikke med tegningen.

Skal man ikke få + 19 væk først?

Kan ikke huske hvad det hedder når man gør det.


Svar #13
12. januar 2012 af victoria147 (Slettet)

nax^n-1

Er det ikke det man skal gøre først?

Så det i stedet bliver:

-(1/3)x3 + x2 + 15x +19 = -1x^2 + 2x^1 + 15x

Man skal finde toppunkter af?


Svar #14
12. januar 2012 af victoria147 (Slettet)

nulpunkter *


Brugbart svar (0)

Svar #15
12. januar 2012 af mathon

                  x1 = -4,34124

                  x2 = -1,48722

                  x3 = 8,82846


Svar #16
12. januar 2012 af victoria147 (Slettet)

Hvordan i alverden fandt du dem?

Jeg har også prøvet at anvende nulpunktsformlen mm. og jeg får ikke de rigtige.

Hvad er dine udregninger?


Brugbart svar (0)

Svar #17
12. januar 2012 af mathon

                   Define g(x) = -(1/3)x^3 + x^2 + 15x +19

                   solve(g(x)=0,x)


Svar #18
12. januar 2012 af victoria147 (Slettet)

What?


Brugbart svar (0)

Svar #19
12. januar 2012 af mathon

arealerne som afgrænses
 
                                            A1 = - x1x2 g(x)dx

                                            A2x2x3 g(x)dx


Svar #20
12. januar 2012 af victoria147 (Slettet)

Kan ikke finde ud af at integrere. Kan slet ikke se logikken i det. Jeg kunne sagtens skrive ''what'' igen, for aner ikke hvad jeg skal gøre. Har ikke fået sat mig ordentligt ind i det endnu.

Jeg afleverer bare hvad jeg har så, og dropper den sidste opgave der (:

Tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.