Matematik

Eksponientlig aftagende.

13. januar 2012 af madskolbye (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en matematik opgave for.

Dette går ud på at jeg skal finde ud af hvad forskriften og hvilke konstanter der er udfra disse punkter:

(1998, 230) og (2005, 64).

Hvis I bare har nogle formler for at lave denne opgave, så ville det være great!

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2012 af nielsenHTX

f(x)=b*ax

bemærkning: 1998 og 2005 er nok årstal og sætter derfor 1998=år 0 derfor er 2005=år 7

kan løses på flere måder

1)

de 2 punkter beskriver to ligninger med 2 ubekendte.

230=b*a0           (1)

64=b*a7

find a og b         (er let her da b fremgår direkte af ligningen (1))

2)

der findes en formel for a og b

a=(x2-x1)√(y2 / y1)    (det er den (x2-x1)rod )

b er så

b=y1/(ax1)

 

 

 

 

 


Skriv et svar til: Eksponientlig aftagende.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.