Matematik

opgave 915

13. januar 2012 af sexysofie (Slettet) - Niveau: B-niveau

Den rette linje m går gennem punkterne A (-4,2) og B (5,5). Bestem en forskrift for den lineære funktion, hvis graf går gennem C (3,-2), og som er parallel med m??


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvad har du selv gjort for at løse opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2012 af Flemming1212 (Slettet)

Du skal regne finde hældningskoefficienten af linje m, på den måde kan du tegne en linje parallel med linje m og derefter opstille en funktionsforskrift. 

 

Husk at foskrift for linear funktion er y=ax+b

Hvor a er hældingstallet og b er linjens skæring på y-aksen. Fx hvis en linje har hældningstal på 0,5 og skærings på punktet 0,4. Så vil funktionsforskriften hedde y=0,5*x+4

 

Håber det hjalp


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

-


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Man skal bestemme hældningskoefficienten a ud fra de to givne punkter A og B, og så benytte det tredje punkt C til at bestemme konstanten b.


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

#4

Hvor er mine briller - ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

At your service      /oo/


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

Du har to punkter (x1,y1) og (x2,y2) og skal finde en linie y = ax + b

a = (y2-y1) / (x2-x1), og når du har a, kan du indsætte dit a i y3 = a * x3 + b  og på den måde finde dit b

Vupti ;-)
 


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

Thank you, Jeeves -


Skriv et svar til: opgave 915

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.