Matematik

LINEÆRE FUNKTIONER!

14. januar 2012 af baaby (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle jer derude.

Er igang med en opgave der lyder således :

 

Der gælder at y= 4x - 6

Bestem y hvis x = 12

bestemt y hvis y = 136

 

- er der en der kan hjælpe mig, er virkelig stået af lineære funktioner er slet ikke min stærke side.

Håber på hjælp :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt x = 12 i forskriften og beregn y.

Hvis y = 136 , er y = 136. Måske skal man i stedet bestemme x her: isoler x af ligningen og indsæt y = 136 .


Svar #2
14. januar 2012 af baaby (Slettet)

i hvilken forskrift?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

I forskriften for y :

y = 4x-6

Den viser, hvorledes y skal beregnes, når man kender x.


Svar #4
14. januar 2012 af baaby (Slettet)

er virkelig stået af.

skal jeg så sige y= 4 * 12 - 6

og y= 4*136-6 ??


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det første er korrekt.

Dernæst skal man løse ligningen

136 = 4x - 6


Svar #6
14. januar 2012 af baaby (Slettet)

ved ikke hvad jeg skal der??:(


Svar #7
14. januar 2012 af baaby (Slettet)

men y=4 * 12 - 6 = 42

er den korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja, det er korrekt, som også angivet i #5

Løs nu ligningen 136 = 4x - 6 . Isoler x.


Svar #9
14. januar 2012 af baaby (Slettet)

har forsøgt man kan ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Løs ligningen 136 = 4x - 6 . Læg 6 til på hver side, og divider så med 4 på hver side.


Svar #11
16. januar 2012 af baaby (Slettet)

er det det eneste man skal?


Skriv et svar til: LINEÆRE FUNKTIONER!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.