Matematik

Nummerisk ligning

15. juni 2005 af the87boy (Slettet)
Hey
Er der nogle, der kan løse denne:
|4-x|/|x-3|=5x+2

Gerne med intervaller osv

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2005 af Duffy

#0

Løsningerne er

x E {6/5+1/5*sqrt(86), 7/5-1/5*sqrt(59), 7/5+1/5*sqrt(59)}

se evt også

http://www.geocities.com/studieportalen/ABS.pdf



Duffy

Svar #2
16. juni 2005 af the87boy (Slettet)

#1 Jamen, kan man ikke løse den selv uden brug af computeren?

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. juni 2005 af Vegeta (Slettet)

Naturligvis kan den løses uden computer.
Du har at for

|4-x|
4-x, når 4-x >= 0 <=> x
-(4-x), når 4-x < 0 <=> x > 4 (2)

og for

|x-3|, x =! 3
x-3, når x-3 > 0 <=> x > 3 (3)
-(x-3), når x-3

Så har du intervallerne, I[1] = {x E R | x < 3}, I[2] = {x E R| 3 < x <= 4} og I[3] = {x E R | x > 4}.
For I[1] har du (1) og (4), for I[2] har du (1) og (3) samt til sidst for I[3] har du (2) og (3). Løs ligningerne således at for I[1]

(4-x)/-(x-3)=5x+2

og undersøg om løsningerne ligger i intervallet I[1], det samme gør du med de andre.

Svar #4
16. juni 2005 af the87boy (Slettet)

#3 Tak for det. Kunne ikke huske, hvordan den skulle løses

Skriv et svar til: Nummerisk ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.