Matematik

Ligninger, har brug for hjælp

15. januar 2012 af Dudenhtx (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har virkelig brug for hjælp, kan ikke finde ud af at lave disse ligninger.

1)

 

  5  +    = 6 
x-4    x-3    x-6

2)

9x=x2

3)

-3x2-6=0

4)

-3x2-5x-3=6x+7


Brugbart svar (2)

Svar #1
15. januar 2012 af nielsenHTX

til alle 4 skal du bruge

ax2+bx+c=0            (1)

har løsningen

x=(-b±√(b2-4*a*c))/2a

1)

kan gøres ved at gange med (x-4),(x-3) og (x-6)

udregne alle parenteserne og så få det til at stå på from (1)

2)

9x=x2

-x2+9x=0   brug (1)

3)

brug (1)

4)

-3x2-5x-3=6x+7

-3x2-11x-10=0 brug (1)

 


Brugbart svar (2)

Svar #2
15. januar 2012 af den første mohikaner

Den første ganger du med (x-4)(x-3)(x-6) på begge sider

Bemærk x forskellig fra 3, 4 og 6, da der ikke må deles med nul.

5(x-3)(x-6) + 6(x-4)(x-6) = 6(x-4)(x-3)

løs den selv herfra ved at gange ind i parenteser sætte den på følgende form:

0=a \times x^2 + b \times x + c

Løsningen findes via:

x=\frac{-b \pm \sqrt{D}}{2 \times a}

hvor:

D=b^2-4 \times a \times c

Denne løsningsformel kan også bruges på de andre:

Her er de rigtige løsninger du skal finde frem til:

1:

x = 18/5  og x = 9

 

2:

x = 0 og x = 9

 

3:

x = i(2)2 og -i(2)2 

 

4:

x = -2 og x 0 -5/3

 


Brugbart svar (2)

Svar #3
15. januar 2012 af den første mohikaner

ops glemte et minus i svaret til spørgsmål 3

så de 2 komplekse rødder er:

3:

x = i(2)-2 og -i(2)-2

 

dvs kvadratrodstegn

 22   er jo bare 4 ;)

 

 


Skriv et svar til: Ligninger, har brug for hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.